Annemin Keki (Alacalı Kek)

29 Ekim 2007 Pazartesi

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 su br toz şeker
  • 4 su br un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk hamur kabartma tozu
  • 1 su br süt/gazoz
  • 1 su br sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı kakao

Tarif

Yumurta ve şeker köpük kalmayana kadar iyice çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenip çırpılmaya devam edilir. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımın 2/3 'ü dökülür. Kalan karışıma kakao eklenip karıştırılır. Bu karışım da kek kabına dökülür. Bıçak kullanılarak kalıptaki kakaolu ve sade karışımın karıştırılması sağlanır.

Pişirme Süresi : 170 derecede 55 dk yeterlidir

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

krikkrak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino