
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su br light süt
- 1 su br ayçiçek yağı
- 2 çorba kaşığı keten tohumu (çekilmiş ya da tane halinde)
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 2 çorba kaşığı kekik
- 1 kahve fincanı dolusu küp küp kesilmiş siyah zeytin
- 1 kahve fincanı dolusu küp küp kesilmiş yeşil zeytin
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 2,5 su br.)
Tarif
Öncelikle yumurtalar çırpma teliyle çırpılır. Tuz , yağ ve süt eklenip çırpılmaya devam edilir. Sonrasında un hariç diğer tüm malzemeler eklenip kaşıkla karıştırılır. Ardından azar azar un eklenerek mikserle karıştırılır. Hamurun kıvamı kek gibi akışkan olmalıdır. Yağlanmış kek kalıplarına doldurulup önceden ısıtılmış fırına verilir.
Pişirme Süresi : Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25 dk yeterlidir.
1 yorum:
bunu yedim!
Yorum Gönder