Kuşburnu Marmelatlı Kek

28 Temmuz 2009 Salı


Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 su br toz şeker
  • 1 pk vanilya
  • 4 su br un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 su br gazoz
  • 1 su br sıvı yağ (1 parmak az)
  • 4 çorba kş kuşburnu marmelatı (1 kaşık üzeri için )

Tarif

Yumurtalar ve şeker karıştırılır. Sonrasında vanilya eklenir ve iyice çırpılır.Diğer malzemeler eklenip çırpmaya devam edilir. En son marmelat istenilen şekil verilerek karışıma eklenir.Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür. Piştikten sonra üzerine isteğe göre marmelat sürülür.

Pişirme Süresi : 180 derecede 55-60 dk yeterlidir.

1 yorum:

seyabb dedi ki...

kuşburnu marmelatlı kek bende yaptım ama gazoz koymadım.Sanırım gazoz daha çok kabartıyor.Ellerinize sağlık.

Related Posts with Thumbnails

krikkrak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino