
Çok güzel bir yıl olması dileğiyle...

Malzemeler
- 4,5 su br soğuk süt
- 1 pk vanilyalı cremeole
- 1 pk kremşanti
- 1 adet sade pastaban
- 1 su br öğütülmüş fındık
- 3 orta boy muz
Tarif
2,5 su br süt ile vanilyalı cremeole 3 dk boyunca çırpılır.Pastaban ortadan ikiye ayrılır ve iç kısımları yarımşar su bardağı süt ile ıslatılır. Pastabanın alt katına vanilyalı cremolenin yarısı sürülür. Üzerine yuvarlak olarak dilimlenmiş muzlar dizilir ve öğütülmüş fındıklar serpilir , kalan cremeole ise üstüne sürülür ve pastabanın üst katı kapatılır. 1 su bardağı süt ile iyice çırpılarak hazırlanan kremşanti spatulayla pastanın üstüne ve kenarlarına sürülür. Son olarak üstüne hindistan cevizi dökülür. Üzeri isteğe göre süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder