.jpg)
Malzemeler
- 1 pk yaş maya
- 1 pk margarin
- 2 yumurta
- 1 çay kş mahlep
- 2 çay kş toz şeker
- 3 çay kş tuz
- 1 çay br süt
- 1 çay br su
- 1 çorba kş yoğurt
- Aldığı kadar un
- 1 demet dereotu
- 250 gr beyaz peynir
- Çörekotu
- Susam
Tarif
Margarin eritilip soğuması beklenir.Bu arada yaş maya su ile ertilir.Yumurtalardan birinin sarısı ayrıldıktan sonra tüm malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.Hamur yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakılır. Peynir ve küçük küçük doğranmış semizotu karıştırılarak poğaçanın içi hazırlanır.(İç olarak çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin de kullanabilirsiniz.)
0 yorum:
Yorum Gönder