
- 1 pk. margarin
- 6 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 tatlı kaşığı mahlep
- 1 pk hamur kabartma tozu
- 1 çay br sıvı yağ
- 1/2 çay br sirke (üzüm/elma)
- 1 yumurta (akı ayrılacak)
- Aldığı kadar un
Tarif
Un dökülür ve ortası açılır, bütün malzemeler eklenip yoğurulur. Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirildikten sonra istenilen şekilde parçalar hazırlanır. Hazırlanan parçalar önce yumurta akına sonra susama batırırlıp yağlanmış tepsiye dizilir.
Pişirme Süresi : 180 derecede 20 dk yeterlidir
1 yorum:
valla bu çok lezzettli bişiymiş.
bende evde denedim gerçi resimdeki gibi güsel görünmedi benimkiler :)
ama çok lezzettli oldu.
bi de ben birazda gazoz koydum o da güzel oldu
Yorum Gönder